Hand massage

 

Deze hand massage is heerlijk om jouw handen mee te verwennen als ze voor je hebben gewerkt. Dweilen, in de tuin werken, boodschappen sjouwen etcetera.  

Niet alleen ná al dat werk of na de spanning. Ook tussendoor als je jezelf een pauze gunt. 

Of als je in een spannende situatie zit of gehad hebt. Je kunt op zo’n moment vaak al opmerken dat je ‘in je handen knijpt’ of ‘handenwringend’ door de dag gaat. Meestal komt die bewustwording pas achteraf.

Jouw handen heb je altijd bij je en deze handmassage is een prettige en ondersteunende manier van je ‘handjes laten wapperen’ maar dan voor jezelf.    

Deze massage bestaat uit twee delen.  Een algemene massage en een drukpunt massage.  Kies één van beide of doe ze beide achter elkaar. Je doet er jezelf een groot plezier mee!            

Acupressuurpunten zijn punten die op de meridianen liggen. Meridianen zijn de energiebanen in ons lichaam. Acupunctuur maakt hier ook gebruik van. Wij kunnen onze energiebanen beïnvloeden door bijvoorbeeld yoga oefeningen. (zie introductie in de meridiaanleer op deze site). Je kunt ook specifieke punten aanraken en hier druk op uit oefenen.    

Aan de hand van de genummerde punten masseer je je handen. Je kunt de massage verdiepen door met dit met aandacht te doen. Adem gewoon rustig in door je neus en uit door je mond. Voel wat er in je handen, je lichaam en je geest (gedachten) gebeurt tijdens en na elke aanraking.     

Tip: gebruik een fjne handcrème of olie. In de winter is bijvoorbeeld sesamolie een prettige en verwarmende olie. In de zomer kun je bijvoorbeeld een neutrale olie gebruiken (milde olijf- of druivenpitolie) en daar een druppeltje Peppermint etherische olie aan toevoegen.

Aandachtige aanraking door jezelf voor jezelf…..   G E N I E T !!!   

 

bronvermelding: Tarthan Tulku  ‘Tibetaanse ontspanning’   

 

 

 

 

Cursus Inhoud